Bilutleie i Oslo

Oslo er Norges hovedstad, og en av de eldste byene i Norge. I år 2000 feiret Oslo sitt 1000­ årsjubileum. I dag bor det omtrent 650 000 mennesker her, og dette er en by som, til tross for sin moderate størrelse, absolutt kan måle seg med de andre storbyene i Europa. Oslo er i sterk vekst, og vokser raskere enn de andre skandinaviske hovedstedene. Byen er særegen på mange måter, og mange trekker fram nærheten til skog og mark når de skal beskrive hva som er spesielt med Oslo. Her trenger du ikke å reise langt for å finne ro – enten det er i marka, eller til en av de mange øyene i Oslofjorden.

I Oslo sentrum vil du finne en rekke koselige kaféer som passer for alle mulige mennesker, samt restauranter som er helt i toppsjiktet. Mange besøkende til Oslo blir overrasket over kvaliteten på museene og kunstgalleriene som befinner seg her, og for den kulturinteresserte kan et besøk i Oslo by på mange spennende muligheter. Her står de kulturelle opplevelsene i kø – og du kan finne konserter og andre arrangementer på hvert gatehjørne. Om du er ute etter en særegen film til en rimelig penge kan det anbefales en tur på Cinemateket, som ligger kun et steinkast fra hovedgata Karl Johan. I nærheten av Youngstorget vil du finne at Oslo er en by som sjelden sover, og en utforsking av dette strøket kan by på spennende overraskelser!

Oslo-AirportFly til Oslo

Norges største flyplass, Gardermoen, ligger en drøy halvtime fra Oslo. Herfra går det  flyvninger til hele verden med et stort antall flyselskaper. Fra innenlandsterminalen kan du komme deg til omtrent 30 destinasjoner i Norge, med fem ulike flyselskaper. Fra Gardermoen finnes det ca 110 utenriksruter.

Her får du leiebil i Oslo

Om du ankommer Oslo med fly, er det enkelt å skaffe leiebil ved Gardermoen flyplass. Her finnes flere firmaer for bilutleie, slik som Sixt, Leiebilguiden, Avis, Budget, Europcar og Holiday Autos. Disse firmaene har i tillegg kontorer inne i Oslo. Du kan også finne lokale firmaer for bilutleie, slik som Bilkollektivet SA, Bærum Bilutleie og Moskus Bilutleie AS eller bestille på forhånd via tjenester som www.osloleiebil.no. Det kan være lurt å bestille leiebil så tidlig som mulig for å sikre seg en best mulig pris. Tenk også nøye gjennom hvor mye baggasje og hvor mange passasjerer som skal være med i bilen, slik at du er sikker på å få en leiebil i riktig størrelse.

Utflukter i nærheten av Oslo

Noe av det beste med Oslo er den unike nærheten til naturen. Du trenger ikke kjøre langt for å få flotte turopplevelser som passer for både liten og stor. I vest, nord og øst grenser byen til Oslomarka, som virkelig er verd et besøk – hele året rundt. Hvorfor ikke besøke den flotte Lillomarka? For å komme hit kjører du østover langs Trondheimsveien til Grorud, og herfra er det bare en drøy kilometer å kjøre til inngangen av marka. Herfra kan du for eksempel vandre 3 kilometer innover for å besøke Krutthuset kafé som er åpen hver søndag stort sett hele året.

Om du besøker Lillomarka på en varm sommerdag er det et absolutt must å gå til et av de fine vannene i området – til Steinbruvannet og Romstjern er det ikke langt å gå, og om du ønsker en lengre tur kan du vandre innover i marka til Søndre Langvann eller Kjulstjernet. I nærheten finner du også Lilloseter sportsstue.

Rundt om i Oslo er det også mange flotte severdigheter og turistattraksjoner. Et besøk påTeknisk Museum på Grefsen er morsomt for både store og små, og herfra kan du kjøre videre til Grefsenkollen og nyte den flotte utsikten over byen til en rykende fersk vaffel.

Fra Grefsenkollen til en annen berømt koll – Holmenkollen – kan du komme deg med leiebil på rundt 20 minutter. Holmenkollen er en av de mest berømte severdighetene i Oslo, og faktisk en av de mest kjente idrettsarenaene i hele verden. Her kan du ta en titt på skimuseet, spise middag i restauranten, eller nyte utsikten over skihoppet. I tillegg finnes det flere spennende aktiviteter for deg eller din vennegjeng, og du har til og med muligheten til å oppleve.

Holmenkollen slik skiproffene gjør det – gjennom Kollensvevet! Dette er en zipline som fører deg fra bakkens topp til enden, akkurat slik som det ville opplevdes med ski under beina. Her får du den samme flyfølelsen som de profesjonelle skihopperne, og utsikten herfra må sies å være den beste i hele byen. Dette er virkelig en opplevelse for livet!

Strandliv i Oslo­området

I Oslo er det heller ikke umulig å oppleve strandliv og ekte sydenstemning. På Bygdøy, vest i Oslo finner du den populære badestranden Huk, hvor det er gode muligheter for å ta seg en dukkert. Om du ønsker en lengre kjøretur er det en god idé å kjøre sørover langs Oslofjorden til Drøbaksundet. Her finnes det flotte bademuligheter, og en tur hit kan være en god avkopling fra storbyen. Her kan du vinke til en av de mange cruiseskipene som kjører gjennom sundet, eller du kan spise en is og bare nyte å være til. På en fin sommerdag er det få ting som slår det å være langs Oslofjorden.

Sikkerhet og trafikkregler i Norge

Under kjøring i Norge må føreren ha med seg førerkort, vognkort, refleksvest og varseltrekant. Det er påbudt å bruke bilbelte for alle i bilen, og ulovlig å prate i mobiltelefon uten bruk av handsfree mens man kjører. Som regel er det skiltet med fartsgrense, men dersom du ikke ser et skilt er den generelle regelen 80 km/t utenfor tettbebygde strøk, og 50 km/t ved tettsteder.

Promillegrensen i Norge er enda lavere enn mange andre steder – 0,2 i promille – noe som vil si at det ikke en ikke må drikke i det hele tatt før en skal kjøre bil. Om du kjører bil inne i Oslo sentrum bør du være obs må mange enveiskjørte gater, samt at bilen alltid har vikeplikt for trikken. Om du overholder trafikkreglene og kjører forsiktig, vil du oppleve at bilturen i Oslo og i området rundt går som smurt.