Leiebil Bergen

Bergen blir regnet for å være en av Norges aller vakreste byer, og på en solrik dag vil enhver kunne forstå dette! Byen er omringet av fjell og fjorder, så naturen er aldri langt unna. Bryggen er nok det mest berømte landemerket i Bergen, og den står faktisk på Unescos verdensarvliste. I tillegg er Bergen en høyst kulturell by, og her finner du noen av de kuleste musikkscenene og platebutikkene i Norge. Du kan for eksempel besøke legendariske Apollon, som er en kombinert platebutikk og bar som har eksistert siden 1976. Om du er ute etter god mat og koselige kaféer vil du også finne deg til rette i Bergen.

I dag er Bergen en moderne by som kan konkurrere med andre europeiske byer, men her finnes det også en rik historie. Byen ble grunnlagt i år 1070, da under navnet Bjørgvin. Frem til 1800­tallet var Bergen den største byen i Norge, i hundrevis av år foregikk det viktig handel med byer langs hele kysten. Frem til 1700­tallet hadde Bergen monopol på handel med Nord­Norge.

Fly til Bergen

Fra Bergen lufthavn Flesland går det direkteruter til Oslo, Stavanger, Trondheim, Sandefjord, Ålesund, Kristiansand året rundt med SAS og Norwegian. Widerøe har enda flere ruter, til byer som Bodø, Brønnøysund og Florø. På sommeren kan du også komme deg direkte fra Harstad/Narvik til Bergen med Norwegian. Det går også flere internasjonale direkteruter fra Bergen, med mange ulike flyselskap. Flesland er den nest største flyplassen i Norge, og årlig er det rundt 6 millioner passasjerer innom.

Car HireHer får du leiebil i Bergen

I Bergen kan du få leiebil både på flyplassen og inne i sentrum. På flyplassen finner du firmaer for bilutleie som Sixt, Hertz, Alamo, Budget og Europcar. I sentrum kan du i tillegg finne mer lokale bilutleieforhandlere, som for eksempel Frydenbø Bilutleie,  Bergen Bruktbilutleie og Bystasjonen Bilutleie. Du har litt av hvert å velge mellom dersom du trenger leiebil i Bergen, men det kan lønne seg å bestille på forhånd. Slik sikrer du deg en god pris og den leiebilen du ønsker. To gode tips er leiebilbergen.no  og http://www.bilutleie24.no/norge/bergen/ som lar deg sammenligner priser på leiebil.

Bergen sentrum

Bergen sentrum byr på mange attraksjoner som er et absolutt must å oppleve for turister, slik som Bryggen, Fløibanen og Bergenhus festning. En tur til Fantoft Stavkirke er også å anbefale, og den ligger kun 7 kilometer fra sentrum. Stavkirka ble bygd rundt år 1150, men dagens kirke er en rekonstruksjon etter at den originale brant ned på 90­tallet. Den er likevel verdt et besøk, for de vakre stavkirkene er noe av det mest typisk norske vi har i landet.

Utflukter i nærheten av Bergen

Dersom du er klar for å reise litt utenfor Bergen sentrum, står naturopplevelsene på rekke og rad. Om du har leiebil kan du komme deg til de innerste fjordarmene og tilbake på en dag, og fjordene rundt Bergen byr på en skjønnhet du sent vil glemme. Det finnes en god grunn til at vestlandsfjordene er noen av de mest populære turistdestinasjonene i Norge, og fjordene er faktisk utpekt av National Geographic som verdens beste uberørte reisemål! Bygdene langs fjordene ligger som perler på en snor, og du kan til og med finne noen autentiske fiskerlandsbyer som knapt har forandret seg på 100 år. Fjordene kan utforskes gjennom organiserte båtturer, eller du kan velge å oppdage området på egenhånd med bil. På den måten trenger du heller ikke å forhåndsplanlegge hvilken fjord som skal utforskes – hvorfor ikke bare spørre en lokal bergenser om hvor du burde ta turen?

Om du er ute etter en annen spektakulær naturopplevelse må du ta en tur til Trolltunga. Dette er en av de mest berømte klippene i Norge, og navnet kommer av steinen som stikker ut av fjellet, formet som trollets tunge. En vandring i fjellet her kan gi deg følelsen av frihet, og av å bestige og beseire. Her inne i fjellheimen vil du oppleve en trolsk stemning, og det er ikke rart at rundt 40 000 mennesker tar turen hit hver sommer. Turen er imidlertid ganske tung, og du må være i god form: det tar rundt 8­10 timer å vandre de 11 kilometrene opp, og høydeforskjellen er på 900 meter. Men det er virkelig verdt det! Om du kjører bil fra Bergen kan du komme deg til Odda, som er nærmeste by til Trolltunga, på litt over tre timer.

Sikkerhet og trafikkregler i Norge

I Norge er det påbudt med bilbelte, og du må bruke handsfree om du skal snakke i mobiltelefon. Fartsgrensen varierer mellom 80 km/t utenfor tettbygde strøk (høyere på noen motorveier), og en generell regel er 50 km/t i tettbygde strøk, dersom ikke skiltet med fartsgrensen tilsier noe annet. Generelt er det en regel om at en må være 25 år for å få lov til å leie leiebil. Undersøk dette med firmaet for bilutleie før du bestiller bil.