Leiebil Stavanger

Savanger er en av Norges største byer, og har i lang tid blitt regna for å være oljehovedstaden i Norge. I slutten av forrige århundre vokste byen raskt som følge av oljeindustriens sterke vekst, og olje har vært en av hovednæringene i byen. Mange arbeidsplasser i byen er avhengig av oljenæringa, og svingninger i oljeprisen kan ha stor påvirkning på hvordan byen utvikler seg videre.

I tillegg til å være Norges oljehovedstad, er Stavanger også en populær turistdestinasjon. Hit kommer det nesten 200 000 cruisepassasjerer i året, og byen er en av de raskest voksende anløpshavnene i nord for middelhavet. Fra havneområdet finner du vakre 1800­tallsgater som slynger seg oppover bakkene, og kanskje er det disse som bidrar til å gi byen et sjarmerende preg av småbyidyll. Byen er også preget av en følelse av lys og åpne rom, og i Stavanger finnes det gode muligheter for flotte restaurantbesøk. I 2008 vant faktisk Stavanger prisen for Europas kulturhovedstad, og her vil du finne at mennesker er åpne for kunst, idéer, og nye muligheter.

Fly til Stavanger

Sola flyplass er Norges eldste sivile flyplass, og landets tredje største. Flyplassen ligger bare 15 km sørvest for Stavanger, og 10 km fra Sandnes. Her tilbyr 5 flyselskaper innenriksflyvninger, mens 10 flyselskaper har daglige flyvninger til destinasjoner utenlands. Ruten mellom Oslo og Stavanger er den travleste, og den trafikkeres med omtrent 25 daglige avganger.

Her får du leiebil i Stavanger

Om du reiser til Stavanger er det mulig å bestille leiebil som kan hentes enten på flyplassen, eller inne i Stavanger sentrum. Du finner de største firmaene for bilutleie, slik som Avis, Alamo, Budget, Enterprise, Hertz og Sixt ved flyplassen. I byen finnes det også mer lokale firmaer for bilutleie, slik som Hillevåg Bilutleie AS og Sigurd Grøsfjeld Jr AS. Du kan også benytte tjenester som billeie Stavanger eller http://www.bilutleie24.no/norge/stavanger­lufthavn/

Stavanger-BergenUtflukter i nærheten av Stavanger

Omtrent 5 km fra Stavanger sentrum, rett ved universitetet, finner du Jernaldergården på Ullandhaug. I tillegg til selve jernaldergården, er dette et aktivitetsmuseum som passer for hele familien. Her kan besøkende, i tidsriktige omgivelser, få prøve mange ulike aktiviteter som er relatert til jernalderen.

Kongeparken er en av de mest besøkte attraksjonen i hele Rogaland fylke, og om du har leiebil kan du komme deg hit på bare 20 minutter fra Stavanger sentrum. Dette er den største fornøyelsesparken på hele Vestlandet, og det gjennomgående temaet i parken er bamser – her finner du til og med et eget bamsehotell! I Kongeparken finnes det mange morsomme installasjoner for den som liker fart og moro. Kanskje Norges lengste bob­bane (1000 meter) kan være noe for deg, eller en av de to berg­ og dalbanene? Og hvem kan vel motstå et besøk på Freias Magiske Sjokoladefabrikk? Kongeparken har blitt tildelt flere internasjonale priser, og et besøk her vil garantert underholde hele familien.

Fantastiske Preikestolen

Preikestolen er en av de mest berømte landemerkene i Norge, og hvert år besøker mellom 200.000 og 300.000 mennesker dette fantastiske stedet. Preikestolen er et fjellplatå som rager 604 meter over havet, og herfra har du fantastisk utsikt over Lysefjorden. Dette blir regnet som et av de beste turistmålene i hele Norge, og stedet har mottatt flere internasjonale topprangeringer. Om du er på besøk i Stavanger eller området rundt, er Preikestolen virkelig verd et besøk. Den beste sesongen å besøke stedet er mellom april og oktober.

Pulpit-Rock

Området ligger omtrent 25 km fra Stavanger i luftlinje, og du kan velge å ta ferge over til Tau og deretter kjøre til Preikestolhytta, eller å kjøre de 60 kilometerne rundt. Begge tar omtrent like lang tid. Fra Preikestolhytta tar det rundt 1­2 timer å gå hver vei, og det anbefales å bruke godt fottøy. Preikestolen er ikke tilgjengelig med barnevogn eller rullestol.

Sikkerhet og trafikkregler i Norge

I Norge er det påbudt å bruke bilbelte for alle i bilen, og om du skal snakke i mobil er du nødt til å bruke handsfree. Den generelle fartsgrensen utenfor tettbebygde strøk er 80 km/t, og i tettbebygde strøk er den 50 km/t. Promillegrensen i Norge er 0,2. Den generelle alderen for å få lov til å leie leiebil er 25 år, og av og til finnes det regler for hvor lenge man må ha hatt førerkortet. Undersøk dette med firmaet for bilutleie når du skal leie bil.